Fogékszer

A fog díszítése hosszú időkre nyúlik vissza. A régi egyiptomiak is használtak már nefrit drágaköveket a fogak díszítésére. Napjaink fogdísze, vagy fogékszere is már évtizedek óta létezik.

Általában kristály, ritkán zafírkék, rubin piros vagy zöld színekben használatos. A fogékszer hátsó oldalán gyakran egy vékony aranyfólia, vagy valami más speciális bevonat található, ami erősebb kötést eredményez a fog szövetéhez. Ez a kis ékszer, mint minden más a fogászatban használatos anyag, minőségi tanúsítvánnyal rendelkezik, nem mérgező, a szájban nyugodtan használható. Nem összekeverendő a műkörmökre ragasztható olcsó kövecskékkel, melyek szájüregbeli alkalmazása kétségeket ébreszt.

Hogy kerül a fogra az ékszer?

Fogékszert csak fogorvos rakhat föl. Maga a beavatkozás rövid és teljesen fájdalmatlan, a fog anyagának mindennemű károsításától mentes.

A fog felületét fogorvosi homokfúvóval letisztítjuk, majd polírpasztával simítjuk. A zománcot mintegy 30 másodpercig speciális savval előkezeljük. Ezzel az eljárással megnöveljük a ragasztani kívánt felületet. A kezelt fogfelületet alapos lemosás után szárítjuk, majd egy speciális ragasztóanyaggal a fogékszert a foghoz rögzítjük. A kész munkát simára polírozzuk, növelve a kis ékszer csillogását.

Ha egyszer elmúlna a kis kő okozta örömünk, vagy egy másik nagyobb örömet nyújtana, a régi nyomtalanul és problémamentesen eltávolítható, a fogon nem keletkezik sérülés.

Fogékszer
Fogékszer

 

Nyomtatható verzió

A teljes cikk kinyomtatásához PDF formátumban kattintson ide: fogékszer (128kb)

Nyíregyháza,

Szabadság tér 12. I/18.

+36-30/636-5389

Bejelentkezés

Bejelentkezés

info {@} kiralyfogaszat {.} hu