Orvos válaszol

Fogorvos Válaszol, KrúdyHáz Fogászati Centrum

Ha bármilyen fogorvosi beavatkozással kapcsolatban  kérdése van, legyen az fogtömés, fogkő eltávolítás, implantátum, arany in-lay, barázdazárás, gyökérkezelés, szájsebészeti beavatkozás, vagy akár egy fogékszer felhelyezése,  tegye fel nyugodtan nekünk, az orvos válaszol!

Cimkék:
Megosztás:

KrúdyHáz

Dr. Szalontai, nyíregyházi fogorvos magánrendelője - KrúdyHáz Fogászati Centrum Nyíregyháza, Szabadság tér 12. I em. 18. 30/636-5389, www.kiralyfogaszat.hu - fogfehérítés, szájsebészet, fogpótlás, fogkő eltávolítás, implantátum, fogászati röntgen, gyökérkezelés, fogeltávolítás.

Hozzászólások ehhez a cikkhez: "Orvos válaszol"

 1. Tisztelt Fogorvos!

  Egy elég komplikált problémával szeretnék segítséget kérni, mert teljesen tanácstalan vagyok a kialakult helyzettel kapcsolatosan. Tavaly márciusában kezdték el a fogaimat rendbe tenni: volt olyan fog, amelyet tömni kellett, volt olyan, amelyet csak úgy lehetett megvédeni, hogy korona került a fogra, illetve volt olyan amelyet gyökér kezelni kellett. Egyik pillanatról a másikra, egyszer csak az egyik fogam (amilyen semmilyen fogászati kezelést nem kellett végrehajtani) harapásra, nyomásra roppant érzékennyé vált. Készült panoráma röntgen és apró, célzott röntgen is a problémás fogamról, ami semmi elváltozást nem mutatott, minden a legnagyobb rendben volt a lelet alapján, mégis roppant mód fájt. A fogorvos kifúrta, nekiállt a gyökérkezelésnek, kiszedte az összes ideget, majd megfelelő kitisztítás után ideiglenese betömte. A tömés behelyezését követően, azonnal fellángolt a fog, ki kellett szedni belőle az ideiglenes tömést. Újabb tisztogatás vette kezdetét, látszólag semmi idegmaradvány, gennyes váladék nem volt a kifúrt fogamban, mégis nagyon fájt. Végezetül húzásra került a sor, amikor kiderült, hogy a kihúzott fogam aljára volt rátelepedve egy (szabad szemmel is jól látható) gennyzsák. Hiába készítettünk a fogorvossal több röntgenfelvételt is, azok semmilyen elváltozásra utaló jelet nem mutattak. Most ott tartunk, hogy sajnos összesen egymás után eddig 6 fogamat kellet kihúzni, melyek egytől-egyik ugyanezeket a tüneteket produkálta. Szinte óramű pontossággal, amint az első fogat kihúzta a fogorvos, rá 1-2 hétre, egy teljesen másik fognál (nem is a kihúzott fogam mellett feltétlenül) jelentkeztek ugyanezek a tünetek. Három helyen is készítettek már röntgent, panoráma röntgent, de egyik fogorvos sem tudott mit mondani erre, látszólag minden fogam a helyén van, rendben van, semmi elváltozás nem láthatóak rajtuk, mégis egyik fogam a másik után megy tönkre ugyanazzal a tünettel.

  Továbbá mind ezen a problémán felül az elmúlt 1-2 hétben az alsó fogsorom tájékán, (pontosan nem tudom behatárolni a helyet sajnos, de valahol a jobb alsó 5-ös és jobb alsó 1-es fogam közti területen) fájdalmat érzek. Nem a fogam fáj, mert ha magát a fogamat kocogtatom meg akkor semmi fájdalmat nem érzek. A „hideg tesztre” jól reagált mindegyik fogam, majdnem kiugrottam a székből, amikor hozzáérintette a fogorvos a vattadarabot, feltételezem akkor a fogam még él. Nem is fogínyem az ami fájnak, gyulladásnak jele nincs szabad szemmel, felduzzadva nincs, sőt, ha ezen a jobb alsó 5-ös és jobb alsó 1-es fogam tájékán kocogtatom belülről, sőt, nyomom a fogínyt, semmi fájdalom nincs. A fájdalom akkor jelentkezik, ha szám külső felszíne felől kezdem el, éppen hogy csak kopogtatni egy újjal, olyankor érzem az éles fájdalmat. Az eddigi röntgenek alapján a fogorvos (ok) mind azt mondák, hogy Ők ezen a területen fogászati problémát, elváltozást nem látnak, láthatóan minden a helyén van ezen a területen, Ők nagy valószínűséggel azt mondják, hogy nem feltétlenül fogászati eredeti a probléma. Elképzelhető hogy a csonthártya került begyulladásra, vagy valahol az idegpályák környékén van valami elváltozás és az fájhat ennyire?

  A legutóbbi OP-felvétel az 2018. április 06-án készült, ez digitálisan a rendelkezésemre áll, ezt továbbítani tudom az Ön részére, amennyiben mindez az Ön számára is megfelelő. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát, segítségében bízva maradok tisztelettel: Forgács Roland

  • Kedves Roland!
   Köszönjük szépen megkeresését. Valóban komplexnek tűnik a probléma, de sajnos amíg nem látom a röntgeneket, az általános szájhigiéniát, a fogak pontos állapotát, addig nem tudok véleményt formálni. Javaslom keressen fel bennünket az összes eddigi leletével, és megnézzük.
   Tisztelettel: Krúdyház Fogászat

 2. Tisztelt Doktor Ur a következő a problémám ragasztott porcelánfogsorom alatt az 1-es metszőfogam teljesen elromlott annyira hogy a foginyem már nem is tapad hozzá ,érdeklődni szeretnék hogy ez az egy fog eltávolitható-e műtéti uton ugy hogy nem kellene levenni a ragasztott fogam.?

  • Sajnos mindenképp el kell távolítani a régi hídpótlást, anélkül nem lehet eltávolítani a fogat. Egész pontosan technikailag kivitelezhető lenne ugyan, de szakmai hibának tartom, hiszen a hídban benne marad a fog koronai része, állandó ételmaradék pangás, és megnövekedett bakteriális jelenlét lenne itt.

 3. Tisztelt Doktor úr. Három fogam alatt fog eredetű ciszta található. A kérdésem az lenne , hogy foghúzás megoldaná a problémát?

 4. Tisztelt Doktor Úr!

  Érdeklődni szeretnék,hogy altatásos fogászati beavatkozásra volna-e lehetőségem?
  Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel:

  Brigitta

 5. Tisztelt Doktor úr! Én vérhigítót szedek / marfarint/ és foghuzásom lenne. Kérdésem az hogy ilyen jellegű húzást vállalnak-e , és mi a teendő ilyenkor. Köszönöm!

  • Tisztelt Erzsébet!
   A foghúzáshoz, és bármilyen szájsebészeti beavatkozáshoz szükséges egy friss labor eredmény. Ilyenkor nézzük a véralvadási értékeket. Ha azok határértéken belül vannak, megtörténhet a beavatkozás. Ha nem, akkor szükséges konzultálni a belgyógyásszal, aki a vérhígítót felírta, hogy el lehet-e hagyni, vagy esetleg váltani kell egy másik gyógyszerre pár napig. Ha ez megtörtént, és a véralvadási értékek megfelelőek, megtörténhet a foghúzás.

 6. Tisztelt doktor úr! Nekem a bal szemfogam kintébb nőt mint a többi. Annyira nem feltűnő, de engem zavar. Kérdésem az lenne, hogy ha kihúznànk azt a fogát, akkor a helye vagyis az ínyem az osszehúzódna annyira h a hézag ne látszódjon, vagy a helyét pótolni kellene?

  • Tisztelt Renáta!
   Látnom kellene mennyire van kint a fog, addig nehéz bármit is mondani. Ha bejön egy konzultációra, akkor meg tudjuk beszélni. Én látatlanba a fogszabályzás mellett tenném le a voksomat, mert a szemfog esztétikailag és funkcionálisan is az egyik legfontosabb fogunk, kár lenne eltávolítani.

 7. Tisztelt Doktor Úr!
  Az alsó fogsoromra kellene implantátum, teljes foghiányom van alul és felül is. De egyenlőre csak az alsót kellene pótolni. Ez megoldható? Ha igen, akkor kb. mennyibe kerül?
  Judit

 8. Tisztelt Doktor úr !
  Az én problémám abból adódik ,hogy olyan december környékén egy fogam foghúzás közben összeroppant .A fogtő benne maradt , ami eleve be volt gyulladva .Akkor nem foglalkoztam igazán ezzel ,mivel különösebb problémát nem okozott.Most már néha úgy érzem érzékeny az fogíny a fogtő helyén .Kérdésem az lenne , mivel már összezáródott a fogíny a fogtövet így is eltávolítaná-e .Ha igen ,mennyi időt kell várnom bejelentkezés után és ez mennyibe kerülne?
  Válaszát köszönöm!

  • Tisztelt Erzsébet!
   Az így benőtt foggyökeret szájsebészeti kisműtéttel lehet eltávolítani. Ha hétfőn bejelentkezik a 06-30-636-5389-es számon, kolléganőnk tájékoztatja a költségekről, és a beavatkozás időpontjáról, ami legkorábban kedden lenne lehetséges. Üdvözlettel Krúdyház Fogászat

 9. Tisztelt Doktor úr!

  Sajnos nagy problémám van. A következő a helyzet: bal oldali alsó szemfogamból le van törve a sarka, bal oldali alsó őrlőfogam, lyukas, bal felső őrlőfogam már csak félig van meg mit lehet ezekkel kezdeni?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Tisztelt Zsolt!
   A lyukas fogakat tisztítás után töméssel látjuk el, az extrém módon letört fogakat állapottól függően vagy húzzuk, vagy felépítjük amennyiben lehetséges. Ehhez természetesen látnunk kell. Kérjen konzultációs időpontot ügyfélszolgálatunkon. Tisztelettel: dr. Szalontai

 10. Tisztelt Doktor úr.Kèrdèsem az lenne,hogy èdesanyám kórházban van ès kellene neki egy felső kivehető fogsor.Hogy lehetne ezt megoldani?Válaszát előre is köszönöm.

« Korábbi hozzászólásokÚjabb hozzászólások »
Szóljon hozzá!

Nyíregyháza,

Szabadság tér 12. I/18.

+36-30/636-5389

Bejelentkezés

Bejelentkezés

info {@} kiralyfogaszat {.} hu